Corona update   |  Lees online
Volg Ter Zake: Twitter   Twitter   Linkedin
   
 
Beste ondernemer,

Het zijn onzekere tijden en wij begrijpen dat u zich zorgen maakt over uw gezondheid en die van uw werknemers maar ook over de toekomst van uw bedrijf. We realiseren ons heel goed dat de gevolgen van de COVID-19 crisis veel ondernemers direct in financiële problemen kan brengen.

Gemeente Zoetermeer en Ter Zake het Ondernemershuis willen u helpen met informatie over de gemeentelijke en landelijke steunmaatregelen.

Via telefoonnummer  14 079 biedt de gemeente Zoetermeer u graag daar waar mogelijk ondersteuning.
 
Wijziging frequentie corona nieuwsbrief 
In de afgelopen maanden hebben wij, via een wekelijkse corona nieuwsbrief voor ondernemers, een bijdrage willen leveren aan actuele relevante (lokale) informatie in het belang van continuering van uw onderneming in deze moeilijke tijden.

Er breekt nu een andere fase aan van intelligente lockdown naar ruimte met regels. De routekaart naar 1 september is uitgezet en de Rijksoverheid schaalt haar persmomenten af richting de zomerperiode. Als gevolg hiervan wordt de frequentie van onze nieuwsbrief ook aangepast en sluiten we aan bij de momenten met actueel relevant nieuws voor ondernemers in Zoetermeer. Een volgende nieuwsbrief is gepland voor uiterlijk eind juli. 

De accountmanagers economie, de ondernemerscoach van Ter Zake en de accountmanagers WSP ZHC houden graag contact en u kunt uw individuele ondernemersvragen blijven stellen.   

Team Ter Zake Het Ondernemershuis en
Team economie Zoetermeer
 
Regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten is opengesteld 
Hoort uw onderneming bij die sectoren die het meest zijn geraakt door de overheidsmaatregelen rond het coronavirus (COVID-19)? Heeft u moeite om uw vaste lasten te betalen door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland? Dan kunt u via de Beleidsregel Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) maximaal € 50.000 ontvangen.

De tegemoetkoming is voor mkb-ondernemers en zzp’ers die door de coronacrisis veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Ondernemers die voor de TOGS-regeling in aanmerking kwamen, kunnen ook gebruikmaken van de TVL. De getroffen sectoren staan op de lijst met vastgestelde SBI-codes. Ondernemingen in de horeca, recreatie, strandtenten, sportscholen, evenementen, standbouwers, kermissen, sauna’s, wellness centra, podia en theaters vallen hier ook onder.

U kunt de TVL-subsidie aanvragen van dinsdag 30 juni 2020 12:00 uur tot en met 30 oktober 2020 17:00 uur.

>> Informatie en aanvragen  TVL ...
 
Handreiking COVID-19 van werkgevers en werknemers
Sociale partners hebben samen binnen de SER een handreiking opgesteld voor bedrijven en werknemers om verspreiding van het coronavirus in bedrijven tegen te gaan. Werkgeversorganisaties en vakcentrales zien dit als een goede manier om bedrijven coronaproof te maken.

Volgens de Arbowet moet iedere werkgever een Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) opstellen. Daarin wordt beschreven wat de belangrijkste gezondheids- en veiligheidsrisico’s van het werk zijn. De nieuwe handreiking besteedt speciaal aandacht aan maatregelen tegen het coronavirus in de RI&E. Werkgevers kunnen de handreiking aanvullen met richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid, of met nieuwe wetenschappelijke inzichten en praktijkvoorbeelden.


>> Naar het bericht en download Handreiking ...
 
Creatieve makers gezocht voor CultuurZomer
Cultuurfonds Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer slaan de handen ineen om samen met de culturele makers van de stad toch een zomer vol activiteiten te realiseren. Onder de noemer ‘CultuurZomer’ stellen de organisaties zich ten doel om projecten te programmeren die binnen de regelgeving wél mogelijk zijn.

Het gezamenlijk doel is om zoveel mogelijk culturele projecten in de stad beschikbaar te maken voor publiek. In juni, juli en augustus worden de maatregelen stap voor stap versoepeld, waardoor er weer kleinschalige activiteiten mogelijk zijn. Dat biedt ruimte voor nieuwe creativiteit.

Tijdens de CultuurZomer krijgen afgelaste projecten een plaats, maar is er ook ruimte voor nieuwe innovatieve plannen. De makers kunnen mee in de centrale publiciteit, en gebruik maken van de donatiebudgetten, netwerken en de ervaring van Cultuurfonds Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer.

>> Naar Cultuurzomer079.nl  ...
 
Eerder geplaatst:
Alle coronamaatregelen in één oogopslag
Corona-proof activiteit organiseren in Zoetermeer?
Tozo 2 voor ondernemers in Zoetermeer
Ondernemersborrel Zoetermeer
Maandag 6 juli, aanvang 18:00 uur
Na vele weken van online meetings mogen de ondernemersvereniging RvOZ en Floravontuur Business Club je eindelijk weer uitnodigen voor een echte netwerkborrel. Op maandag 6 juli a.s. vindt deze borrel plaats na afloop van de ALV RVOZ. Je bent van harte welkom bij Het Wapen van Zoetermeer aan de Zegwaartseweg. Vanaf 18.00 uur staan de drankjes klaar en kan er weer volop getoost en genetwerkt worden. Op deze netwerkborrel zijn de donateurs van de Floravontuur Businessclub ook van harte welkom.

Natuurlijk worden alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Daarom is het noodzakelijk dat iedereen zich opgeeft via de RvOZ- of FBC-app. In de verschillende zalen en op het terras van Het Wapen van Zoetermeer wordt 1,5 meter afstand van elkaar gehouden.

>> Aanmelden voor deze bijeenkomst ...
 
Gezocht: het beste idee voor de 1,5 meter economie!
Deadline challenge: 3 juli, 17:00 uur
Ondernemers uitdagen om mee te denken over de nieuwe 1,5 meter economie. Het creëren van creatieve, concrete oplossingen waarmee collega’s hun voordeel kunnen doen. Daar draait het om in de 1,5 meter innovatie challenge, die loopt tot 3 juli. Het beste idee wordt beloond met een bedrag van 7.500 euro.

>> Lees meer over deze challenge ...
 
Initiatiefnemers Van Spaendonck, MKB-Nederland en VNO-NCW willen met dit initiatief actieve samenwerking in deze moeilijke tijd stimuleren. Samen met partners Nationale-Nederlanden en MKB Servicedesk staan zij direct in contact met bijna alle brancheverenigingen en kunnen zij de beste ideeën en oplossingen via eigen kanalen met een groot deel van de ondernemers in Nederland delen.
 
MKB-Nederland LIVE webinar "Boost With Facebook"
7 en 14 juli, aanvang 12:00 uur. 
MKB Nederland organiseert op 7 juli een Boost with Facebook webinar. De tweede uit een driedelige webinarserie over Instagram en Facebook voor ondernemers. 

>> Informatie en inschrijving ...
 
Virtual Roundtable: Low-/Nocode Future
8 juli, aanvang 14:00 uur
Wilt u weten hoe u met de inzet van nieuwe technologie meer grip op processen kunt krijgen en hiermee uw concurrentie een stap voor kunt blijven, maar niet weet hoe? Praat mee tijdens één van de roundtables, georganiseerd door Pragmatiq.

>> Informatie en aanmelden ...
 
Groei sneller. En beter. Neem deel aan de online events
nlgroeit - diverse events in juli
Samen groeien. Leren van elkaar. Dat is de insteek van ieder online event dat nlgroeit organiseert. In deze crisistijd brengt nlgroeit groeiondernemers digitaal samen. Ervaringen delen, uitdagingen bespreken en ondernemerskansen verkennen met gelijkgestemden. Een ding is zeker: er zijn inspirerende sprekers en ongelofelijk veel mogelijkheden om te leren.

>> Aankomende events ...
 
Live webinar: Caring Leadership
20 augustus, aanvang 19:30 uur
Na de succesvolle Givability® Webinars verzorgt Jeff Dadema van Letsgoactive op 20 augustus een LIVE Webinar over Caring Leadership, de leiderschapsstijl gekoppeld aan Givability®. Wil jij echt meer bereiken met jouw manier van leidinggeven? Dan is dit webinar er speciaal voor jou! Deelname is alleen deze ene keer helemaal gratis.

>> Informatie en inschrijving ...
 
Zet uitdagingen om in kansen!
Veneco - diverse online events juli - december 
Behoefte aan kennis over het moderne werken? Over hoe uw onderneming de uitdagingen van nu kan omzetten in kansen voor straks?
Dan zijn de webinars van Venéco een praktische en doelgerichte manier om een stap verder te komen. In deze webinars stelt Venéco haar kennis en expertise beschikbaar aan ondernemers en managers (C-level) over de uitdagingen die worden ervaren en hoe het moderne werken deze kan omzetten in kansen. Nauw aansluitend bij uw business. Herkenbaar als het gaat om de uitdagingen en ontwikkelingen van deze tijd. De webinars van Venéco komen rechtstreeks uit de praktijk en zijn rechtstreeks toepasbaar voor uw organisatie of onderneming.

>> Informatie en inschrijven ...
 
Lees ook het artikel Dutch Innovation Factory (DIF) en Venéco
"Kennis delen is een gezamenlijke challenge".
 
In het kader van kennisdeling geven we in de nieuwsbrieven ook aandacht aan webinars en online presentaties voor ondernemers in Zoetermeer. Heeft u een interessante online bijeenkomst die u wilt delen? Laat het ons dan weten via info@tzho.nl.

Met vriendelijke groeten,

Team Economie Zoetermeer
Team Ter Zake Het Ondernemershuis
 
Disclaimer: Alle pagina’s in deze nieuwsbrief zijn met grote zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks kan Ter Zake Het Ondernemershuis geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor enige directe of indirecte schade die het gevolg is van feitelijke onjuistheden in de geboden informatie respectievelijk anderszins het gevolg is van het gebruik of de onmogelijkheid van gebruik van de aangeboden informatie.
 
 

Meld u nu aan voor de Coronavirus update met maatregelen voor ondernemers!

Ja, ik meld mij aan

Heeft u acute financiële problemen? Laat het de gemeente Zoetermeer weten. U kunt de gemeente bereiken op

14 079  -  Bel gerust!

Er is een team dat direct uw vraag kan beantwoorden of u wegwijs kan maken naar de juiste instanties.

Mailen kan ook naar: info@tzho.nl
Ter Zake Het Ondernemershuis aan de Markt 3 is tot nader order gesloten
   
 

Tozo 2.0

Het kabinet verlengt de versoepelde regeling om zelfstandig ondernemers waaronder zzp’ers te ondersteunen, zodat zij een vergrote kans hebben om hun bedrijf te kunnen voort-zetten. Zelfstandigen kunnen bij hun gemeente aanvullende inkomens ondersteuning krijgen voor levens onderhoud. Deze vult tot 1 oktober 2020 het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet te worden terugbetaald. De verlengde regeling bevat een partnerinkomens toets.
Ondersteuning blijft ook mogelijk in de vorm van een lening voor bedrijfskapitaal (maximaal €10.157), tegen een verlaagd rentepercentage.

Direct naar meest relevante informtie over de Tozo-regeling:

De gemeente Zoetermeer voert de Tozo-tegeling uit voor ondernemers gevestigd in Zoetermeer.

- www.zoetermeer.nl/tozo;
Doe hier de Tozo-check;
Meestgestelde vragen over Tozo.


Bij vragen kunt u met de gemeente Zoetermeer bellen via 14 079.
 
In Zoetermeer is aanvragen Tozo 2 mogelijk met ingang van 11 juni.

De einddatum van de regeling is 1 oktober 2020.
 
MKB-ondernemers in onder meer de horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters krijgen - bovenop de tegemoetkoming loonkosten (NOW) - een belastingvrije tegemoetkoming van het ministerie van EZK om hun vaste materiële kosten te kunnen betalen. In aanmerking komen de getroffen sectoren uit de TOGS-regeling

Direct naar meest relevante informtie over de TVL-regeling:

-Informatie over de TVL van de KvK;
-Informatie over de TVL van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Vragen over de TVL stelt u aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: 088 – 042 25 00
 
Aanvragen kan vanaf 15 juni. De regeling gaat met terugwerkende kracht in op 1 juni en loopt af op 1 oktober 2020.
 
De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.

Direct naar meest relevante informtie over de NOW-regeling:

Aanvraag mogelijk m.i.v. 6 april. De aanvraagperiode loopt t/m/ 31 mei.

- Aanvragen tegemoetkoming;
- Rekenhulp omzetverlies.

Vragen over NOW stelt u aan het UWV: 088 – 898 20 04
 
Einddatum regeling: 5 juni 2020.

NOW 2.0

Een ondernemer die minstens 20% omzetverlies verwacht, kan vanaf 6 juli 2020 een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen bij UWV voor juni, juli en augustus. Hierdoor kunnen bedrijven hun personeel doorbetalen. De verlengde NOW-regeling hanteert dezelfde systematiek van tegemoetkoming, maar de nieuwe regeling bevat ook wijzigingen.
De NOW 2 regeling is aan te vragen vanaf 6 juli en loopt over de maanden juni, juli, augustus en september.
 
Coronacalculator
 
Bereken hoe corona-regelingen uw onderneming helpen.

De coronacalculator geeft u direct inzicht in de relevante steun-regelingen van overheden en financiële instellingen.

- Naar de coronacalculator.
 
KVK Corona regelingencheck
 
Op basis van een paar vragen, krijgt u inzicht in de (fiscale) regelingen die mogelijk op uw bedrijf van toepassing zijn. Het is een snelle check die leidt naar de voor u belangrijkste regelingen. Niet alle regelingen zijn opgenomen en er blijven uitzonderingen.

- Naar de regelingencheck.
 
 
 
...