Corona update   |  Lees online
Volg Ter Zake: Twitter   Twitter   Linkedin
   
 
Beste ondernemer,

Het zijn onzekere tijden en wij begrijpen dat u zich zorgen maakt over uw gezondheid en die van uw werknemers maar ook over de toekomst van uw bedrijf. We realiseren ons heel goed dat de gevolgen van de COVID-19 crisis veel ondernemers direct in financiële problemen kan brengen.

Gemeente Zoetermeer en Ter Zake het Ondernemershuis willen u helpen met informatie over de gemeentelijke en landelijke steunmaatregelen.

Via telefoonnummer  14 079 toets 3 biedt de gemeente Zoetermeer u graag daar waar mogelijk ondersteuning.
 
Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo-regeling)
Heeft u een aanvraag Tozo ingediend bij de gemeente Zoetermeer? Er is extra capaciteit aan medewerkers ingezet om de aanvragen binnen 4 weken af te handelen. Helaas is het mogelijk dat door het grote aantal aanmeldingen dit langer kan duren. Bij voorbaat excuses voor de wachttijd.

Wij begrijpen dat u graag snel informatie wenst over de uitbetaling. Maar als wij nog vragen hebben naar aanleiding van uw aanvraag, dan nemen wij contact met u op. U hoeft dan op dit moment niets te doen.

Heeft u helemaal geen geld meer? Dan komt u misschien in aanmerking voor de regeling Broodnood. Lees de informatie achter onderstaande link

>> Naar de Tozo-regeling gemeente Zoetermeer ...

Wijzigingen TOZO-aanvraag doorgeven
Krijgt u de uitkering of heeft u deze aangevraagd? Dan bent u verplicht om ons te informeren wanneer er veranderingen zijn in uw inkomen of in uw persoonlijke situatie. Wijzigingen geeft u door via Aanvraag Tozo wijzigen.
 
Onderneemt uw bedrijf online veilig in de coronacrisis?
Dwingt de Corona-cisis u om uw bedrijfsvoering aan te passen en wilt u weten wat voor risico’s dit met zich meebrengt op het gebied van information security, of ben u opzoek naar advies? Laat studenten Information Security Management van de Haagse Hogeschool (Dutch Innovation Factory) u dan helpen met het ontwerpen van maatregelen en/of oplossingen!

>> Lees hier het hele bericht ...
 
EZK maakt coaching voor mkb in coronaproblemen gratis
Ondernemers kunnen dit jaar gratis professionele coaching krijgen wanneer ze in zwaar weer zitten, bijvoorbeeld wanneer ze door de coronacrisis failliet dreigen te gaan. Ondernemers kunnen hiervoor traditioneel terecht bij Stichting Ondernemersklankbord (OKB), dat mede door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gefinancierd wordt. Eerder betaalden ondernemers hier een eigen bijdrage van 150 euro voor. Om dit bedrag naar 0 te krijgen verhoogt EZK de subsidie aan het OKB voor dit jaar met 240.000 euro.

>> Lees het hele bericht ...
>> Naar website Ondernemersklankbord
 
Coronaprotocol veilig trainen
Per 1 juni worden de maatregelen rondom Corona versoepeld. Naar het zich laat aanzien is training geven in beperkte mate binnenkort weer mogelijk. Omdat de veiligheid van zowel de deelnemers als die van jou als trainer voorop staat dient dit uiteraard te gebeuren met een goed 1,5 meter protocol. 

De afgelopen weken is door de Taskforce ‘Trainen in de 1,5 meter economie’ in samenwerking met branchevereniging NOBTRA hard gewerkt aan dit protocol. Het Protocol Veilig Trainen is ingestuurd naar het Ministerie van Economische Zaken en VNO-NCW en we zijn in afwachting van goedkeuring. Vanuit de NOBTRA wordt momenteel onderzocht in hoeverre we weer aan de slag kunnen.

Om je alvast voor te bereiden op het weer opstarten van je werkzaamheden als trainer, stellen we het protocol vast beschikbaar evenals de bijhorende ‘veiligheidsinstructies’. We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen en de mogelijkheden snel weer live aan de slag te gaan.

>> Informatie Protocol Veilig Trainen ...

Op coronaprotocollen.nl staan meer dan 125 protocollen. Help elkaar door jouw protocollen ook beschikbaar te stellen voor je collega ondernemers.

>> Inventarisatie coronaprotocollen.nl ...
 
KKC: Kleine Kredieten Corona Garantieregeling
Wat houdt de regeling in?
Binnen de KKC-regeling staat de overheid voor 95% garant voor leningen van 10.000 tot 50.000 euro, de rest van het risico ligt bij de financiers. Ondernemers betalen 2% vergoedingspremie aan de staat. Aan de regeling zijn enkele voorwaarden verbonden.

Hoe doe ik een aanvraag?
De nieuwe regeling is nog niet open omdat de Europese Commissie nog goedkeuring moet geven. Meer over de aanvraagprocedure en de voorwaarden lees je hier.

>> Lees het hele bericht ...
 
Fiscaal voordeel via de Innovatiebox: Iets voor u?
Bent u een innovatief bedrijf en verwacht u in de komende jaren vennootschapsbelasting te moeten betalen? Dan kan de innovatiebox interessant voor u zijn. De voordelen van de innovatiebox zijn namelijk aanzienlijk. Bij de innovatiebox betalen ondernemers over de innovatieve winst het bijzonder lage vennootschapsbelastingtarief van 7%. Een belastingvoordeel dus van ongeveer 70%. De innovatiebox is toegankelijk voor bedrijven uit elke sector en van iedere omvang.

>> Lees het hele bericht ...
 
Extra handelsbarrières treffen Nederlandse ondernemers in buitenland
De coronacrisis raakt ook Nederlandse ondernemers in het buitenland hard. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van NLinBusiness onder internationaal opererende Nederlandse (mkb-)bedrijven. 60 procent ervaart groeiende handelsbarrières. Dit geldt zowel binnen als buiten de EU. Ook verwachten de onderzochte bedrijven bijna de helft minder omzet te draaien in 2020.
NLinBusiness is door VNO-NCW en MKB-Nederland met andere partners opgezet om de handelsbevordering te professionaliseren.

>> Lees het hele artikel ...
 
Live Q&A: ondernemen in coronatijd
Donderdag 14 mei om 20:00 uur
Op donderdag 14 mei organiseert Support voor Ondernemers om 20.00 uur een live vragenuurtje rond ondernemen in coronatijd. Met vragen als: Van welke ondersteunende maatregelen kan ik gebruik maken, hoe hou ik mijn medewerkers gemotiveerd, wat wordt mijn verdienmodel in de 1,5 meter economie en hoe maak ik mijn financiën inzichtelijk?

Deelname is gratis. Stuur ons vooraf je vragen; wij zorgen voor de antwoorden!

>> Informatie en inschrijving ...

Wij, Delftse ondernemers Sandra Jongeneelen, Nannette Verschoor en Richard Jongeneelen zijn dit sociale initiatief met veel enthousiasme gestart en hopen dat jij net zo enthousiast bent. Het succes hangt af van de bereidheid van ondernemers om andere ondernemers belangeloos te helpen.
 
Altijd Bekend: Wij denken met je mee
Ook als het even tegenzit. We zijn er allemaal mee bezig, het corona virus. Naast de ongemakken van thuiswerken, dichte scholen en lege supermarkten heeft dit virus voor veel ondernemers enorme gevolgen. Klanten blijven weg en de omzet loopt terug. Ondernemers zoeken naar andere ‘verdienmodellen’ en manieren om (potentiële) klanten te bereiken en te bedienen.
Vanuit marketingbureau Altijd Bekend willen wij de lokale ondernemers helpen bij wat ze kunnen doen. Wij begrijpen hoe groot de impact van het corona virus op de maatschappij, en dus ook de ondernemers is. Daarom stellen wij een deel van onze marketing en sales kennis kosteloos ter beschikking om je te helpen. Wij denken met je mee!

>> Aanbod Altijd Bekend ...
 
nlgroeit online p2p-sessies 
vrijdag 15 mei van 10:30 tot 12:00 uur
Doe mee aan de nlgroeit online p2p-sessie. Ondernemers leren het meest van elkaar, zeker in deze onzekere tijd. Daarom organiseert nlgroeit op via MS Teams online p2p-sessies. Doe mee en ga in gesprek met 6 - 8 andere ondernemers onder leiding van inspirerende gespreksleiders van nlgroeit.

Ben jij een groei-ondernemer met een omzet tussen 1-5 miljoen? Meld je dan aan via info@nlgroeit.nl ovv je bedrijfsnaam, je eigen naam en je mobiele nummer. Voldoe je aan de criteria, dan ontvang je een bericht om via MS Teams deel te nemen aan deze sessies.

>> Naar nl-groeit online p2p sessie 15 mei ...
>> Programma events en inschrijving ...
 
Webinar Liquiditeitsbegroting voor fitness ondernemers
vrijdag 15 mei van 13:00 tot 14:00 uur
Door de coronamaatregelen van het kabinet moeten fitnesscentra vooralsnog tot 20 mei hun deuren sluiten. Er zijn weliswaar tijdelijke noodmaatregelen voor ondernemers en ZZP’ers, maar veel ondernemers komen toch in liquiditeitsproblemen. Daarom stelt HDD GROUP in samenwerking met NL Actief een liquiditeitsbegroting voor fitnesscentra ter beschikking. Vanwege de grote belangstelling en de actualiteit hebben we besloten de webinar nog een paar keer in te plannen.

>> Agenda met webinars ...
 
HET GIVABILITY® WEBINAR
donderdag 28 mei om 20:00 uur
Op 28 mei verzorgt Jeff Dadema een inspirerend Givability Webinar voor iedereen die wil kennismaken met Givability en zichzelf wil ontwikkelen tot leider. Ook jij kunt een leider worden en zijn, het maakt niet uit wat voor werk je doet. In dit webinar leer je hoe je dat doet. Je maakt kennis met de 7 principes van Givability en zult tijdens het webinar je knop op ‘geven’ zetten en hem daar voortaan laten staan, wat er ook gebeurt. Je leert zelf aan het stuur plaats te nemen, impact te maken en actief je eigen werkplezier te vergroten, nu tijdens de crisis maar natuurlijk vooral ook daarna. Word ook een echte leider met Givability!

>> Ja, ik meld mij aan.
 
In het kader van kennisdeling geven we in de nieuwsbrieven ook aandacht aan webinars en online presentaties voor ondernemers in Zoetermeer. Heeft u een interessante online bijeenkomst die u wilt delen? Laat het ons dan weten via info@tzho.nl.

Met vriendelijke groeten,

Team Economie Zoetermeer
Team Ter Zake Het Ondernemershuis
 
Disclaimer: Alle pagina’s in deze nieuwsbrief zijn met grote zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks kan Ter Zake Het Ondernemershuis geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor enige directe of indirecte schade die het gevolg is van feitelijke onjuistheden in de geboden informatie respectievelijk anderszins het gevolg is van het gebruik of de onmogelijkheid van gebruik van de aangeboden informatie.
 
 

Meld u nu aan voor de Coronavirus update met maatregelen voor ondernemers!

Ja, ik meld mij aan

Heeft u acute financiële problemen? Laat het de gemeente Zoetermeer weten. U kunt de gemeente bereiken op

14 079 toets 3.  Bel gerust!

Er is een team dat direct uw vraag kan beantwoorden of u wegwijs kan maken naar de juiste instanties.

Mailen kan ook naar: info@tzho.nl
Ter Zake Het Ondernemershuis aan de Markt 3 is tot nader order gesloten
   
 
Ondernemers kunnen een beroep doen op de Tozo voor een tijdelijke inkomensondersteuning voor maximaal 3 maanden die het inkomen van ondernemers aanvult tot de voor hen geldende bijstandsnorm en een lening voor bedrijfskapitaal bij acute liquiditeitsproblemen die het gevolg zijn van de coronacrisis.

Direct naar meest relevante informtie over de Tozo-regeling:

De gemeente Zoetermeer voert deze regeling uit voor ondernemingen gevestigd in Zoetermeer.
De Tozo-regeling kan vanaf 15 april worden aangevraagd via:


- www.zoetermeer.nl/tozo;
Doe hier de Tozo-check;
Meestgestelde vragen over Tozo.


Bij vragen kunt u met de gemeente Zoetermeer bellen via 14 079 toets 3.
 
Einddatum regeling: 31 mei 2020
 
Hoort uw onderneming bij die sectoren die het meest zijn geraakt door de kabinetsmaatregelen rond het coronavirus (COVID-19)? Lijdt u schade door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland? Dan kunt u via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 ontvangen.

Direct naar meest relevante informtie over de TOGS-regeling:

Aanvraag mogelijk m.i.v. 27 maart:

- Aanvragen tegemoetkoming;
- Uitbreiding regeling (30 maart);

Aanvragen tegemoetkoming op basis van 2e uitbreiding regeling kan met ingang van 15 april:

2e Uitbreiding regeling (7 april);
- Overzicht vastgestelde SBI-codes.

- Uitbreiding regeling naar zorgondernemers, zoals praktijken van tandartsen, fysiotherapeuten en thuiszorgwinkels (22 april);

Geregistreerde nevenactiviteiten toegevoegd (29 april);

- Check hier of u in aanmerking komt

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, telefonisch contact :
088 042 25 00 (maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 20:00 uur, zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur).
 
Einddatum regeling: 26 juni 2020
 
LET OP
 
Bovenstaande informatie over de TOGS-regeling is aangevuld met een digitale regelhulp, waaruit blijkt of u voor deze regeling in aanmerking komt:

- Doe hier de TOGS- check.
 
De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.

Direct naar meest relevante informtie over de NOW-regeling:

Aanvraag mogelijk m.i.v. 6 april. De aanvraagperiode loopt t/m/ 31 mei.

- Aanvragen tegemoetkoming;
- Rekenhulp omzetverlies.

Vragen over NOW stelt u aan het UWV: 088 – 898 20 04
 
Einddatum regeling: 31 mei 2020
 
Coronacalculator
 
Bereken hoe corona-regelingen jouw onderneming helpen.

De coronacalculator geeft je direct inzicht in de relevante steun-regelingen van overheden en financiële instellingen.

- Naar de coronacalculator.
 
 
 
...