Corona update   |  Lees online
Volg Ter Zake: Twitter   Twitter   Linkedin
   
 
Beste ondernemer,

Het zijn onzekere tijden en wij begrijpen dat u zich zorgen maakt over uw gezondheid en die van uw werknemers maar ook over de toekomst van uw bedrijf. We realiseren ons heel goed dat de gevolgen van de COVID-19 crisis veel ondernemers direct in financiële problemen kan brengen.

Gemeente Zoetermeer en Ter Zake het Ondernemershuis willen u helpen met informatie over de gemeentelijke en landelijke steunmaatregelen.

Via telefoonnummer  14 079 toets 3 biedt de gemeente Zoetermeer u graag daar waar mogelijk ondersteuning.
 
Versoepelen maatregelen tegen het coronavirus
In de persconferentie van afgelopen woensdag 6 mei legden premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) uit hoe het versoepelen van de maatregelen tegen het coronavirus de komende maanden in zijn werk gaat. Lees de samenvatting op de website van de Rijksoverheid:

>> Naar de samenvatting ...

>> Reactie VNO-NCW en MKB-Nederland;
>> Reactie Koninklijke Horeca Nederland;
>> Reactie en manifest NL Actief.
 
Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC)
7 mei - MKB-Nederland is verheugd over de nieuwe regeling voor kleine kredieten die minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) hebben aangekondigd. Met de zogeheten Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC) staat de overheid voor 95 procent garant voor overbruggingskredieten tussen de 10.000 en 50.000 euro.

>> Lees hier het hele bericht ...
 
Verhoging budget SEED Capital-regeling
Heeft u een startup op technologisch of creatief gebied en heeft u een investering (risicokapitaal) nodig? Dan kunt u bij de fondsen van de Seed Capital regeling een aanvraag doen. Deze Seedfondsen investeren niet alleen met geld, maar ook met begeleiding en een netwerk. Private geldschieters en de overheid vullen samen deze fondsen.
De overheid vergroot het budget van de SEED Capital-regeling in 2020 van € 22 miljoen naar € 32 miljoen. De overheid wil hiermee tijdens de coronacrisis innovatieve ondernemingen extra ondersteunen om risicokapitaal uit investeringsfondsen te krijgen.

>> Lees het hele artikel ...
 
Update regelingen voor startups en scaleups (COL en TOPSS)
Sinds de openstelling op 29 april hebben ruim duizend startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers een aanvraag ingediend voor een Corona-OverbruggingsLening (COL) of het Tijdelijk Overbruggingskrediet Programma innovatieve Start- en Scaleups (TOPSS). Deze bedrijven zijn samen goed voor de werkgelegenheid van bijna 12.000 fte. De bedrijven vragen in totaal meer dan € 500 miljoen aan via een van beide faciliteiten.

>> Lees hier het hele bericht ...

Bekijk hier 't KPN Liaison webinar terug van 29 april jl, waarin Rinke Zonneveld van het InnovationQuarter meer vertelt over de Corona-OverbruggingsLening (COL). 

>> Naar het webinar (Youtube) ...
 
Versoepeling urencriterium biedt zzp’ers lucht voor 2020
Het ministerie van Financiën heeft bij monde van staatssecretaris Vijlbrief laten weten dat voor urencriterium voor 2020 de weken tussen 1 maart 2020 t/m 31 mei 2020 voor 24 uur per week mogen worden meegerekend. Een deel van de achterban van ZZP Nederland had reeds aangegeven zich zorgen te maken voor urencriterium voor 2020. Daarom heeft ZZP Nederland er bij het ministerie van Financiën op aangedrongen op versoepeling van het urencriterium. Met succes.

>> Lees het hele artikel ...
 
Zorgverzekeraars bieden zorgaanbieders maandelijkse continuïteitsbijdrage
Zorgaanbieders die zorg leveren die vergoed wordt vanuit de basisverzekering of een aanvullende verzekering kunnen een maandelijkse continuïteitsbijdrage aanvragen bij de zorgverzekeraars. Dit compenseert het overgrote deel van de omzetdaling door de coronacrisis en gaat verder dan de dekking van loonkosten in de rijksregelingen.

>> Lees het hele artikel ...
 
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie: voorlichting en toolkit
Toolkit voor de praktijk. Veilig naar de fysiotherapeut.

>> Lees het hele bericht ...
 
Coronaprotocollen praktisch voor elke branche
Op coronaprotocollen.nl vind je praktische protocollen voor elke branche. Zo heb je een richtlijn voor de omgang met Corona. Daarin staan precies die handigheidjes die de ondernemer heeft bedacht voor zijn of haar bedrijf.
Je kunt hier twee dingen doen. Je kunt protocollen zoeken en downloaden. Ook kun je jouw protocollen aanleveren. De protocollen staan op branche en op SBI-indeling, de indeling vanuit de Kamer van Koophandel.
Er zijn op deze site meer dan 125 protocollen beschikbaar. Help elkaar door jouw protocollen ook beschikbaar te stellen voor je collega ondernemers.

>> Naar coronaprotocollen.nl ...
 
Webinar 'Marketingactiviteiten om direct in te zetten. Hoe zorg je dat je opvalt?'
dit webinar is ook voor ondernemers uit de regio Den Haag.
maandag 11 mei van 10:00 tot 11:00 uur
woensdag 13 mei van 20:00 tot 21:00 uur
Ben jij vastbesloten om sterker uit de crisis te komen? Gebruik deze tijd dan om jezelf opnieuw uit te vinden. Dit is hét moment om (extra) aandacht te besteden aan de marketing van je onderneming. Zodat je straks, als de economie weer aantrekt, klaar staat om die inhaalslag te kunnen maken. Marketingbureau Many Tastes helpt je in dit webinar bij het kiezen van de juiste prioriteiten en reikt verschillende marketing 'aanvalstechnieken' aan.

>> Informatie en inschrijving ...
 
Het coronavirus advies dat je als fitness ondernemers moet horen
dinsdag 12 mei van 13:30 tot 15:00 uur
NL Actief en Virtualgym bieden wekelijks webinars aan waarin experts uit de praktijk de best practises bespreken om het beste uit deze onzekere tijd te komen. Weet je niet zeker hoe je je bedrijf moet digitaliseren? Hoe je een daling van de inkomsten vermijdt of hoe voorkom je dat leden hun lidmaatschappen opzeggen? Lees dan verder achter onderstaande link.

>> Agenda met webinars ...
 
nlgroeit online p2p-sessies 
dinsdag 12 mei van 13:30 tot 15:00 uur
vrijdag 15 mei van 10:30 tot 12:00 uur
Doe mee aan de nlgroeit online p2p-sessie. Ondernemers leren het meest van elkaar, zeker in deze onzekere tijd. Daarom organiseert nlgroeit op via MS Teams online p2p-sessies. Doe mee en ga in gesprek met 6 - 8 andere ondernemers onder leiding van inspirerende gespreksleiders van nlgroeit.

Ben jij een groei-ondernemer met een omzet tussen 1-5 miljoen? Meld je dan aan via info@nlgroeit.nl ovv je bedrijfsnaam, je eigen naam en je mobiele nummer. Voldoe je aan de criteria, dan ontvang je een bericht om via MS Teams deel te nemen aan deze sessies.

>> Programma events en inschrijving ...
 
Online training "Personal Branding & Zichtbaarheid"
woensdag 13 mei om 16:00 uur en 20:00 uur
Op woensdag 13 mei geeft Patrick van Gils van Toppresentaties, een goede relatie van Ter Zake Het Ondernemershuis, een online-training "Personal Branding & Zichtbaarheid" (16 uur & 20 uur). Dé 3 redenen voor jou waarom je dit niet mag missen: leerzaam, direct toepasbaar en weer ‘n online-ervaring. Wellicht vind je het gewoon leuk om mij (ook) eens op deze manier in actie te zien en horen! Anderen kunnen jou niet zien tijdens deze sessie; da’s wel zo prettig.

>> Informatie en inschrijving ...

 
HET GIVABILITY® WEBINAR
donderdag 28 mei om 20:00 uur
Op 28 mei verzorgt Jeff Dadema een inspirerend Givability Webinar voor iedereen die wil kennismaken met Givability en zichzelf wil ontwikkelen tot leider. Ook jij kunt een leider worden en zijn, het maakt niet uit wat voor werk je doet. In dit webinar leer je hoe je dat doet. Je maakt kennis met de 7 principes van Givability en zult tijdens het webinar je knop op ‘geven’ zetten en hem daar voortaan laten staan, wat er ook gebeurt. Je leert zelf aan het stuur plaats te nemen, impact te maken en actief je eigen werkplezier te vergroten, nu tijdens de crisis maar natuurlijk vooral ook daarna. Word ook een echte leider met Givability!

>> Ja, ik meld mij aan.
 
In het kader van kennisdeling geven we in de nieuwsbrieven ook aandacht aan webinars en online presentaties voor ondernemers in Zoetermeer. Heeft u een interessante online bijeenkomst die u wilt delen? Laat het ons dan weten via info@tzho.nl.

Wij wensen u een fijn weekend.

Team Economie Zoetermeer
Team Ter Zake Het Ondernemershuis
 
Disclaimer: Alle pagina’s in deze nieuwsbrief zijn met grote zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks kan Ter Zake Het Ondernemershuis geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor enige directe of indirecte schade die het gevolg is van feitelijke onjuistheden in de geboden informatie respectievelijk anderszins het gevolg is van het gebruik of de onmogelijkheid van gebruik van de aangeboden informatie.
 
 

Meld u nu aan voor de Coronavirus update met maatregelen voor ondernemers!

Ja, ik meld mij aan

Heeft u acute financiële problemen? Laat het de gemeente Zoetermeer weten. U kunt de gemeente bereiken op

14 079 toets 3.  Bel gerust!

Er is een team dat direct uw vraag kan beantwoorden of u wegwijs kan maken naar de juiste instanties.

Mailen kan ook naar: info@tzho.nl
Ter Zake Het Ondernemershuis aan de Markt 3 is tot nader order gesloten
   
 
Ondernemers kunnen een beroep doen op de Tozo voor een tijdelijke inkomensondersteuning voor maximaal 3 maanden die het inkomen van ondernemers aanvult tot de voor hen geldende bijstandsnorm en een lening voor bedrijfskapitaal bij acute liquiditeitsproblemen die het gevolg zijn van de coronacrisis.

Direct naar meest relevante informtie over de Tozo-regeling:

De gemeente Zoetermeer voert deze regeling uit voor ondernemingen gevestigd in Zoetermeer.
De Tozo-regeling kan vanaf 15 april worden aangevraagd via:


- www.zoetermeer.nl/tozo;
Doe hier de Tozo-check;
Meestgestelde vragen over Tozo.


Bij vragen kunt u met de gemeente Zoetermeer bellen via 14 079 toets 3.
 
Einddatum regeling: 31 mei 2020
 
Hoort uw onderneming bij die sectoren die het meest zijn geraakt door de kabinetsmaatregelen rond het coronavirus (COVID-19)? Lijdt u schade door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland? Dan kunt u via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 ontvangen.

Direct naar meest relevante informtie over de TOGS-regeling:

Aanvraag mogelijk m.i.v. 27 maart:

- Aanvragen tegemoetkoming;
- Uitbreiding regeling (30 maart);

Aanvragen tegemoetkoming op basis van 2e uitbreiding regeling kan met ingang van 15 april:

2e Uitbreiding regeling (7 april);
- Overzicht vastgestelde SBI-codes.

- Uitbreiding regeling naar zorgondernemers, zoals praktijken van tandartsen, fysiotherapeuten en thuiszorgwinkels (22 april);

Geregistreerde nevenactiviteiten toegevoegd (29 april);

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, telefonisch contact :
088 042 25 00 (maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 20:00 uur, zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur).
 
Einddatum regeling: 26 juni 2020
 
De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.

Direct naar meest relevante informtie over de NOW-regeling:

Aanvraag mogelijk m.i.v. 6 april. De aanvraagperiode loopt t/m/ 31 mei.

- Aanvragen tegemoetkoming;
- Rekenhulp omzetverlies.

Vragen over NOW stelt u aan het UWV: 088 – 898 20 04
 
Einddatum regeling: 31 mei 2020
 
 
 
...