Corona update   |  Lees online
Volg Ter Zake: Twitter   Twitter   Linkedin
   
 
Beste ondernemer,

Het zijn onzekere tijden en wij begrijpen dat u zich zorgen maakt over uw gezondheid en die van uw werknemers maar ook over de toekomst van uw bedrijf. We realiseren ons heel goed dat de gevolgen van de COVID-19 crisis veel ondernemers direct in financiële problemen kan brengen.

Gemeente Zoetermeer en Ter Zake het Ondernemershuis willen u helpen met informatie over de gemeentelijke en landelijke steunmaatregelen.

Via telefoonnummer  14 079 toets 3 biedt de gemeente Zoetermeer u graag daar waar mogelijk ondersteuning.

Via deze tweede nieuwsbrief in week 18 brengen wij u graag nog de laatste berichten onder uw aandacht.
 
Verdere uitbreiding en versoepeling regelingen voor ondernemers
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vult de financiële ondersteuning voor ondernemers vanwege het coronavirus verder aan én vereenvoudigt de voorwaarden van regelingen. Daardoor worden tienduizenden extra ondernemers geholpen. De criteria voor de regelingen Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) en Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) zijn versoepeld. Ook maakte staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) deze week bekend het subsidieplafond van de zogenoemde SEED Capital-regeling voor 2020 bijna anderhalf keer zo groot te maken.

>> Lees het hele bericht ...
 
Geregistreerde nevenactiviteiten toegevoegd aan TOGS-regeling
Vanaf 29 april 2020 kunnen ondernemers ook aanspraak maken op de TOGS-regeling met één van hun geregistreerde nevenactiviteiten. Tot nu toe kon dit alleen op basis van de hoofdactiviteit. Dit besluit geldt met terugwerkende kracht vanaf de openstelling van deze regeling, en geldt dus voor iedereen die op 15 maart die nevencodes had geregistreerd.

>> Lees het hele bericht ...
 
Bedrijfsleven lanceert website rond gezond thuiswerken
Nu Nederlanders massaal thuiswerken - en dat naar verwachting na de coronacrisis veel blijven doen - presenteren MKB-Nederland en VNO-NCW en stichting NL Onderneemt Maatschappelijk! het platform Thuiswerken is ‘topsport. Op deze site staan informatie en tips over thuiswerken. Van praktische handreikingen om om te kunnen gaan met stress, tot tips voor voldoende beweging en goede voeding.

>> Lees het hele bericht ...
 
Snel een klein bedrag financieren
De coronacrisis treft je hard als zzp’er of klein mkb’er. Je hebt snel geld nodig om een paar maanden te overbruggen. Misschien kom je in aanmerking voor een of meer coronaregelingen. Levert dat onvoldoende op? Ontdek financieringsopties om snel tussen 5.000 en 25.000 euro te financieren.

>> Lees het hele bericht ...
 
Corona en communicatie: Haal jij alles uit LinkedIn?
donderdag 7 mei om 10:00 uur
Communicatie en menselijke connectie is de laatste weken heel anders geworden, en LinkedIn eist daarin een nog grotere plaats op dan voorheen. Wil jij effectiever gebruikmaken van de mogelijkheden van het grootste professionele online netwerk ter wereld? Er is zoveel meer mogelijk dan alleen maar het plaatsen van je ervaring. Wil je weten hoe je actiever LinkedIn in kan zetten? Business coach en LinkedIn-expert Harrie Lamers geeft je tijdens deze sessie concrete en praktische tips. Daarmee zal je ervaren dat je gevonden gaat worden en in staat bent zelf (nieuwe) klanten te vinden.

>> Ja, ik meld mij aan.
 
HET GIVABILITY® WEBINAR
donderdag 7 mei om 14:00 uur
Op 7 mei aanstaande verzorgt Jeff Dadema een inspirerend Givability Webinar voor iedereen die wil kennismaken met Givability en zichzelf wil ontwikkelen tot leider. Ook jij kunt een leider worden en zijn, het maakt niet uit wat voor werk je doet. In dit webinar leer je hoe je dat doet. Je maakt kennis met de 7 principes van Givability en zult tijdens het webinar je knop op ‘geven’ zetten en hem daar voortaan laten staan, wat er ook gebeurt. Je leert zelf aan het stuur plaats te nemen, impact te maken en actief je eigen werkplezier te vergroten, nu tijdens de crisis maar natuurlijk vooral ook daarna. Word ook een echte leider met Givability!

>> Ja, ik meld mij aan.
 
Webinar 'Marketingactiviteiten om direct in te zetten. Hoe zorg je dat je opvalt?'
dit webinar is ook voor ondernemers uit de regio Den Haag.
maandag 11 mei van 10:00 tot 11:00 uur
woensdag 13 mei van 20:00 tot 21:00 uur
Ben jij vastbesloten om sterker uit de crisis te komen? Gebruik deze tijd dan om jezelf opnieuw uit te vinden. Dit is hét moment om (extra) aandacht te besteden aan de marketing van je onderneming. Zodat je straks, als de economie weer aantrekt, klaar staat om die inhaalslag te kunnen maken. Marketingbureau Many Tastes helpt je in dit webinar bij het kiezen van de juiste prioriteiten en reikt verschillende marketing 'aanvalstechnieken' aan.

>> Informatie en inschrijving ...
 
Online training "Personal Branding & Zichtbaarheid"
woensdag 13 mei om 16:00 uur en 20:00 uur
Op woensdag 13 mei geeft Patrick van Gils van Toppresentaties, een goede relatie van Ter Zake Het Ondernemershuis, een online-training "Personal Branding & Zichtbaarheid" (16 uur & 20 uur). Dé 3 redenen voor jou waarom je dit niet mag missen: leerzaam, direct toepasbaar en weer ‘n online-ervaring. Wellicht vind je het gewoon leuk om mij (ook) eens op deze manier in actie te zien en horen! Anderen kunnen jou niet zien tijdens deze sessie; da’s wel zo prettig.

>> Informatie en inschrijving ...

 
HET GIVABILITY® WEBINAR
donderdag 28 mei om 20:00 uur
Op 28 mei verzorgt Jeff Dadema een inspirerend Givability Webinar voor iedereen die wil kennismaken met Givability en zichzelf wil ontwikkelen tot leider. Ook jij kunt een leider worden en zijn, het maakt niet uit wat voor werk je doet. In dit webinar leer je hoe je dat doet. Je maakt kennis met de 7 principes van Givability en zult tijdens het webinar je knop op ‘geven’ zetten en hem daar voortaan laten staan, wat er ook gebeurt. Je leert zelf aan het stuur plaats te nemen, impact te maken en actief je eigen werkplezier te vergroten, nu tijdens de crisis maar natuurlijk vooral ook daarna. Word ook een echte leider met Givability!

>> Ja, ik meld mij aan.
 
In het kader van kennisdeling geven we in de nieuwsbrieven ook aandacht aan webinars en online presentaties voor ondernemers in Zoetermeer. Heeft u een interessante online bijeenkomst die u wilt delen? Laat het ons dan weten via info@tzho.nl.

Wij wensen u een fijn weekend.

Team Economie Zoetermeer
Team Ter Zake Het Ondernemershuis
 
Disclaimer: Alle pagina’s in deze nieuwsbrief zijn met grote zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks kan Ter Zake Het Ondernemershuis geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor enige directe of indirecte schade die het gevolg is van feitelijke onjuistheden in de geboden informatie respectievelijk anderszins het gevolg is van het gebruik of de onmogelijkheid van gebruik van de aangeboden informatie.
 
 

Meld u nu aan voor de Coronavirus update met maatregelen voor ondernemers!

Ja, ik meld mij aan

Heeft u acute financiële problemen? Laat het de gemeente Zoetermeer weten. U kunt de gemeente bereiken op

14 079 toets 3.  Bel gerust!

Er is een team dat direct uw vraag kan beantwoorden of u wegwijs kan maken naar de juiste instanties.

Mailen kan ook naar: info@tzho.nl
Ter Zake Het Ondernemershuis aan de Markt 3 is tot nader order gesloten
   
 
Ondernemers kunnen een beroep doen op de Tozo voor een tijdelijke inkomensondersteuning voor maximaal 3 maanden die het inkomen van ondernemers aanvult tot de voor hen geldende bijstandsnorm en een lening voor bedrijfskapitaal bij acute liquiditeitsproblemen die het gevolg zijn van de coronacrisis.

Direct naar meest relevante informtie over de Tozo-regeling:

De gemeente Zoetermeer voert deze regeling uit voor ondernemingen gevestigd in Zoetermeer.
De Tozo-regeling kan vanaf 15 april worden aangevraagd via:


- www.zoetermeer.nl/tozo;
Doe hier de Tozo-check;
Meestgestelde vragen over Tozo.


Bij vragen kunt u met de gemeente Zoetermeer bellen via 14 079 toets 3.
 
 
Hoort uw onderneming bij die sectoren die het meest zijn geraakt door de kabinetsmaatregelen rond het coronavirus (COVID-19)? Lijdt u schade door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland? Dan kunt u via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 ontvangen.

Direct naar meest relevante informtie over de TOGS-regeling:

Aanvraag mogelijk m.i.v. 27 maart:

- Aanvragen tegemoetkoming;
- Uitbreiding regeling (30 maart);

Aanvragen tegemoetkoming op basis van 2e uitbreiding regeling kan met ingang van 15 april:

2e Uitbreiding regeling (7 april);
- Overzicht vastgestelde SBI-codes.

- Uitbreiding regeling naar zorgondernemers, zoals praktijken van tandartsen, fysiotherapeuten en thuiszorgwinkels (22 april);

Geregistreerde nevenactiviteiten toegevoegd (29 april);

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, telefonisch contact :
088 042 25 00 (maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 20:00 uur, zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur).
 
 
De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.

Direct naar meest relevante informtie over de NOW-regeling:

Aanvraag mogelijk m.i.v. 6 april. De aanvraagperiode loopt t/m/ 31 mei.

- Aanvragen tegemoetkoming;
- Rekenhulp omzetverlies.

Vragen over NOW stelt u aan het UWV: 088 – 898 20 04
 
 
 
 
...