Corona update   |  Lees online
Volg Ter Zake: Twitter   Twitter   Linkedin
   
 
Beste ondernemer,

Het zijn onzekere tijden en wij begrijpen dat u zich zorgen maakt over uw gezondheid en die van uw werknemers maar ook over de toekomst van uw bedrijf. We realiseren ons heel goed dat de gevolgen van de COVID-19 crisis veel ondernemers direct in financiële problemen kan brengen.

Gemeente Zoetermeer en Ter Zake het Ondernemershuis willen u helpen met informatie over de gemeentelijke en landelijke steunmaatregelen.

Via telefoonnummer  14 079 toets 3 biedt de gemeente Zoetermeer u graag daar waar mogelijk ondersteuning.
 
Uitvoering Tozo regeling gemeente Zoeermeer
De gemeente Zoetermeer voert de Tijdelijke overbrugging zelfstandige ondernemers (Tozo) uit voor ondernemingen gevestigd in Zoetermeer. De Tozo-regeling kan sinds 15 april worden aangevraagd via www.zoetermeer.nl/tozo.

Let op: heeft u vóór 14 april al een aanvraag gedaan via het RBZ? Dan hoeft u niet opnieuw een aanvraag in te dienen. Deze dossiers zijn aan Zoetermeer overgedragen. Er is extra capaciteit aan medewerkers ingezet en wij werken er hard aan om deze dossiers binnen 4 weken af te handelen. Door het grote aantal aanmeldingen kan niet iedere ondernemer gelijk worden geholpen. Onze excuses voor de wachttijd.

Wij begrijpen dat u graag snel informatie wenst over de uitbetaling. Maar als wij nog vragen hebben naar aanleiding van uw aanvraag, dan nemen wij contact met u op. U hoeft dan op dit moment niets te doen.

Heeft u helemaal geen geld meer? Lees dan de informatie over de regeling Broodnood:

>> Informatie en aanvragen regeling ...
 
Grenswerkers en AOW’ers toegevoegd aan Tozo-regeling
Grenswerkers en AOW’ers kunnen aanspraak maken op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Bij het berekenen van de inkomensondersteuning tellen alleen inkomsten mee voor werk dat is verricht in de periode waarvoor de ondernemer de Tozo aanvraagt.

>> Wat en voor wie is de Tozo ...
 
Corona Overbruggingslening (COL) voor Startups en Scale-ups
Criteria Corona-OverbruggingsLening (COL) voor startups, scale-ups en innovatieve mkb-ers bekend; aanvragen mogelijk vanaf 29 april.

Startups en scale-ups ondervinden grote gevolgen van de coronacrisis: uit een inventarisatie van Techleap.nl blijkt dat 55% van de bedrijven de vraag ziet wegvallen door het wegvallen van bestaande klanten of het wegblijven van nieuwe klanten. Het ophalen van de benodigde, nieuwe financiering is voor deze groep onder de huidige omstandigheden een probleem.
Voor onze regio is InnovationQuarter de organisatie die de Corona Overbruggingslening (COL) gaat uitvoeren. Hiertoe lanceert InnovationQuarter samen met TechLeap en Invest-NL een specifieke onlineportal.

>> Informatie en link naar online-portal ...
 
Verruiming concernbepaling NOW onder voorwaarden
Om de werkgelegenheid te beschermen wijzigt minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de concernbepaling in de tijdelijke loontegemoetskomingsregeling NOW. Werkmaatschappijen die door de Coronacrisis meer dan twintig procent omzetverlies hebben maar behoren tot een concern dat niet aan die voorwaarde voldoet, mogen toch de NOW aanvragen. Hiervoor gelden wel extra voorwaarden.

>> Lees hier de verruiming concernbepaling NOW regeling.
 
Nieuwe belastingmaatregelen vanwege de coronacrisis
Het kabinet treft zes nieuwe belastingmaatregelen om met name ondernemers, waaronder zzp’ers in deze lastige tijden te ondersteunen. De maatregelen zijn erop gericht ondernemers meer financiële ruimte te geven, bovenop de belastingmaatregelen die al zijn genomen. Zo kunnen ondernemers die te maken krijgen met een omzetdaling straks tijdelijk van een lager loon uitgaan. Bedrijven die vennootschapsbelastingplichtig zijn, kunnen verliezen van dit jaar alvast eerder ‘verrekenen’ met de winst over 2019, waardoor nu meer geld bij de bedrijven blijft. Zzp’ers houden recht op de zelfstandigenaftrek nu ze minder werk hebben, ook die zzp’ers die sterk seizoensgebonden werken.

>> Lees hier de zes nieuwe belastingmaatregelen.
 
Richtlijnen voor Verantwoord Winkelen
Met richtlijnen voor winkeliers en hun klanten willen ondernemingsorganisaties en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ervoor zorgen dat mensen zo verantwoord mogelijk hun aankopen kunnen doen en winkelmedewerkers op een veilige manier kunnen werken. De maatregelen zijn bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken.

>> Lees hier her hele artikel ...
 
Support Your Locals
Support Your Locals is een landelijke campagne met als doel lokale voedselproducenten te steunen, zowel tijdens als na de coronacrisis. Wij roepen heel Nederland op zoveel mogelijk te kiezen voor producten van dichtbij. Alleen mét jou kunnen deze producenten blijven zorgen voor de lekkerste lokale producten. Zodat samen eten het mooiste moment van de dag blijft. Zeker nu.

De campagne is een samenwerking tussen de Taskforce Korte Keten, en campagnebureau Food Cabinet en wordt gedragen door een groeiend netwerk van lokale ondernemers en voedselproducenten door heel Nederland. Support Your Locals is een open en inclusieve beweging. Consumenten en lokale voedselproducenten zijn onze ambassadeurs. Samen met hen zorgen we dat het aanbod én de vraag naar lokale producten steeds groter wordt. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door steun van Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, alle twaalf provincies, Rabobank en Stichting DOEN.

Heb jij zelf een initiatief of box waarmee je lokale producten verkoopt? Meld jouw initiatief dan aan.

>> Naar supportyourlocalsnl en lees meer ...
 
Webinars met inspiratie voor online ondernemen
Waar haal jij nu jouw klanten vandaan nu je elkaar niet meer kunt ontmoeten? En hoe zorg je ervoor dat iedereen precies weet wat ze van jouw aangepaste diensten kunnen verwachten?
Veel ondernemers worstelen hiermee tijdens de Corona-crisis. BNI Orakel in Zoetermeer wil je hiermee helpen tijdens een online ondernemersbijeenkomst op vrijdag 1 mei aanstaande. Aanmelden kan via de onderstaande link:

>>
Ja, ik meld mij aan.
 
HET GIVABILITY® WEBINAR
Op 7 & 28 mei aanstaande verzorgt Jeff Dadema een inspirerend Givability Webinar voor iedereen die wil kennismaken met Givability en zichzelf wil ontwikkelen tot leider. Ook jij kunt een leider worden en zijn, het maakt niet uit wat voor werk je doet. In dit webinar leer je hoe je dat doet. Je maakt kennis met de 7 principes van Givability en zult tijdens het webinar je knop op ‘geven’ zetten en hem daar voortaan laten staan, wat er ook gebeurt. Je leert zelf aan het stuur plaats te nemen, impact te maken en actief je eigen werkplezier te vergroten, nu tijdens de crisis maar natuurlijk vooral ook daarna. Word ook een echte leider met Givability!

>> Ja, ik meld mij aan.
 
Zodra daar aanleiding voor is ontvang u weer een volgende selecte van het meest relevante nieuws rond de coronamaatregelen voor ondernemers. Voor de tussentijd wensen wij u en uw familie veel gezondheid!

Team Economie Zoetermeer
Team Ter Zake Het Ondernemershuis
 
Disclaimer: Alle pagina’s in deze nieuwsbrief zijn met grote zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks kan Ter Zake Het Ondernemershuis geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor enige directe of indirecte schade die het gevolg is van feitelijke onjuistheden in de geboden informatie respectievelijk anderszins het gevolg is van het gebruik of de onmogelijkheid van gebruik van de aangeboden informatie.
 
 

Meld u nu aan voor de Coronavirus update met maatregelen voor ondernemers!

Ja, ik meld mij aan

Heeft u acute financiële problemen? Laat het de gemeente Zoetermeer weten. U kunt de gemeente bereiken op

14 079 toets 3.  Bel gerust!

Er is een team dat direct uw vraag kan beantwoorden of u wegwijs kan maken naar de juiste instanties.

Mailen kan ook naar: info@tzho.nl
Ter Zake Het Ondernemershuis aan de Markt 3 is tot nader order gesloten
   
 
Ondernemers kunnen een beroep doen op de Tozo voor een tijdelijke inkomensondersteuning voor maximaal 3 maanden die het inkomen van ondernemers aanvult tot de voor hen geldende bijstandsnorm en een lening voor bedrijfskapitaal bij acute liquiditeitsproblemen die het gevolg zijn van de coronacrisis.

Direct naar meest relevante informtie over de Tozo-regeling:

De gemeente Zoetermeer voert deze regeling uit voor ondernemingen gevestigd in Zoetermeer.
De Tozo-regeling kan vanaf 15 april worden aangevraagd via:


- www.zoetermeer.nl/tozo;
Doe hier de Tozo-check;
Meestgestelde vragen over Tozo.


Bij vragen kunt u met de gemeente Zoetermeer bellen via 14 079 toets 3.
 
 
Hoort uw onderneming bij die sectoren die het meest zijn geraakt door de kabinetsmaatregelen rond het coronavirus (COVID-19)? Lijdt u schade door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland? Dan kunt u via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 ontvangen.

Direct naar meest relevante informtie over de TOGS-regeling:

Aanvraag mogelijk m.i.v. 27 maart:

- Aanvragen tegemoetkoming;
- Uitbreiding regeling (30 maart);

Aanvragen tegemoetkoming op basis van 2e uitbreiding regeling kan met ingang van 15 april:

- 2e Uitbreiding regeling (7 april).
- Overzicht vastgestelde SBI-codes.

- Uitbreiding regeling naar zorgondernemers, zoals praktijken van tandartsen, fysiotherapeuten en thuiszorgwinkels (22 april).

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, telefonisch contact :
088 042 25 00 (maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 20:00 uur, zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur).
 
 
De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.

Direct naar meest relevante informtie over de NOW-regeling:

Aanvraag mogelijk m.i.v. 6 april. De aanvraagperiode loopt t/m/ 31 mei.

- Aanvragen tegemoetkoming;
- Rekenhulp omzetverlies.

Vragen over NOW stelt u aan het UWV: 088 – 898 20 04
 
 
 
 
...