Corona update   |  Lees online
Volg Ter Zake: Twitter   Twitter   Linkedin
   
 
Beste ondernemer,

Het zijn onzekere tijden en wij begrijpen dat u zich zorgen maakt over uw gezondheid en die van uw werknemers maar ook over de toekomst van uw bedrijf. We realiseren ons heel goed dat de gevolgen van de COVID-19 crisis veel ondernemers direct in financiële problemen kan brengen.

Gemeente Zoetermeer en Ter Zake het Ondernemershuis willen u helpen met informatie over de gemeentelijke en landelijke steunmaatregelen.

Via telefoonnummer  14 079 biedt de gemeente Zoetermeer u graag daar waar mogelijk ondersteuning.
 
Nieuwe uitbreiding TOGS voor schrijnende gevallen
Ook audiciens kunnen vanaf 12 juni een beroep doen op de TOGS-regeling, mits ze ook aan de overige voorwaarden voldoet. En ook warme bakkers, supermarkten op campings, stations of bij universiteiten, tandtechnici, standbouwers, veerdiensten en wijkcentra kunnen alsnog een aanvraag indienen. Zie voor de complete lijst de regeling TOGS.

Op de website van RVO.nl komt naar verwachting op 15 juni de volledige lijst online. Er is wel enige haast geboden, de regeling sluit op 26 juni.

>> Complete lijst met vastgestelde SBI-codes ...

Bron: MKB Nederland, 15 juni.
 
Pak nieuwe business-to-business-kansen
NLWerktDoor wil bedrijven helpen door vraag en aanbod te verbinden. Op het gebied van personeel, diensten en materieel. En ook om nieuwe business-to-business-kansen te benutten. Samen innovatieve oplossingen bedenken, als bedrijven en in sectoren, om te kunnen blijven ondernemen.

>> NL Werkt door ...
 
NLWerktDoor is een initiatief van de samenwerkende partijen in Perspectief op Werk: VNO-NCW, MKB Nederland, LTO Nederland, VNG, G4, G40, UWV, CNV, FNV, MBO-Raad, Ministerie OCW en Ministerie SZW.
 
Criminelen maken misbruik van coronacrisis
Bij de Kamer van Koophandel kwamen de afgelopen weken veel meldingen binnen over criminelen die proberen geld aan de coronacrisis te verdienen. Dat gebeurt op verschillende manieren: van inbreken in leegstaande bedrijfspanden tot de verkoop van coronagoederen op nepwebsites en phishing. Waar moet je op letten? Zorg ervoor dat criminelen geen kans krijgen.

>> Fraude, uitgelicht ...
 
Wetswijzigingen voor mkb'ers vanaf 1 juli
Ondernemers krijgen vanaf 1 juli 2020 te maken met nieuwe wetten en regels. Wil jij weten wat er voor het mkb verandert? Een overzicht van de belangrijkste wetswijzigingen

>> Belangrijkste wetswijzigingen voor mkb'ers vanaf 1 juli ...
 
Eerder geplaatst:
Corona-proof activiteit organiseren in Zoetermeer?
Tozo 2 voor ondernemers in Zoetermeer
Ondernemen in de 1,5 metereconomie
KvK Online Live event,  25 juni 
Ondernemen in crisistijd vraagt veel van ondernemers. Je ondernemerskwaliteiten, zoals doorzettingsvermogen, creativiteit, flexibiliteit, lef, visie en besluitvaardigheid spreek je elke dag aan om te kunnen blijven ondernemen. Zeker nu de toekomst voor iedereen onzeker is.

In het KVK Online Live Event op 25 juni worden diverse onderwerpen behandeld om je businessmodel aan te passen aan de 1,5 metereconomie en deze toekomstgericht te maken.

>> Informatie en inschrijving ...
 
MKB-Nederland LIVE webinar "Boost With Facebook"
30 juni, 7 en 14 juli, aanvang 12:00 uur. 
Dinsdag 30 juni om 12:00 gaat MKB Nederland van start met het eerste Boost with Facebook webinar. Een driedelige webinarserie over Instagram en Facebook voor ondernemers. 

>> Informatie en inschrijving ...
 
Gezocht: het beste idee voor de 1,5 meter economie!
Deadline challenge: 3 juli, 17:00 uur
Ondernemers uitdagen om mee te denken over de nieuwe 1,5 meter economie. Het creëren van creatieve, concrete oplossingen waarmee collega’s hun voordeel kunnen doen. Daar draait het om in de 1,5 meter innovatie challenge, die loopt tot 3 juli. Het beste idee wordt beloond met een bedrag van 7.500 euro.

>> Lees meer over deze challenge ...
 
Initiatiefnemers Van Spaendonck, MKB-Nederland en VNO-NCW willen met dit initiatief actieve samenwerking in deze moeilijke tijd stimuleren. Samen met partners Nationale-Nederlanden en MKB Servicedesk staan zij direct in contact met bijna alle brancheverenigingen en kunnen zij de beste ideeën en oplossingen via eigen kanalen met een groot deel van de ondernemers in Nederland delen.
 
Virtual Roundtable: Low-/Nocode Future
8 juli, aanvang 14:00 uur
Wilt u weten hoe u met de inzet van nieuwe technologie meer grip op processen kunt krijgen en hiermee uw concurrentie een stap voor kunt blijven, maar niet weet hoe? Praat mee tijdens één van de roundtables, georganiseerd door Pragmatiq.

>> Informatie en aanmelden ...
 
Groei sneller. En beter. Neem deel aan de online events
nlgroeit - diverse events in juni
Samen groeien. Leren van elkaar. Dat is de insteek van ieder online event dat nlgroeit organiseert. In deze crisistijd brengt nlgroeit groeiondernemers digitaal samen. Ervaringen delen, uitdagingen bespreken en ondernemerskansen verkennen met gelijkgestemden. Een ding is zeker: er zijn inspirerende sprekers en ongelofelijk veel mogelijkheden om te leren.

>> Aankomende events ...
 
Live webinar: Caring Leadership
20 augustus, aanvang 19:30 uur
Na de succesvolle Givability® Webinars verzorgt Jeff Dadema van Letsgoactive op 20 augustus een LIVE Webinar over Caring Leadership, de leiderschapsstijl gekoppeld aan Givability®. Wil jij echt meer bereiken met jouw manier van leidinggeven? Dan is dit webinar er speciaal voor jou! Deelname is alleen deze ene keer helemaal gratis.

>> Informatie en inschrijving ...
 
Zet uitdagingen om in kansen!
Veneco - diverse online events juni - december 
Behoefte aan kennis over het moderne werken? Over hoe uw onderneming de uitdagingen van nu kan omzetten in kansen voor straks?
Dan zijn de webinars van Venéco een praktische en doelgerichte manier om een stap verder te komen. In deze webinars stelt Venéco haar kennis en expertise beschikbaar aan ondernemers en managers (C-level) over de uitdagingen die worden ervaren en hoe het moderne werken deze kan omzetten in kansen. Nauw aansluitend bij uw business. Herkenbaar als het gaat om de uitdagingen en ontwikkelingen van deze tijd. De webinars van Venéco komen rechtstreeks uit de praktijk en zijn rechtstreeks toepasbaar voor uw organisatie of onderneming.

>> Informatie en inschrijven ...
 
Lees ook het artikel Dutch Innovation Factory (DIF) en Venéco
"Kennis delen is een gezamenlijke challenge".
 
In het kader van kennisdeling geven we in de nieuwsbrieven ook aandacht aan webinars en online presentaties voor ondernemers in Zoetermeer. Heeft u een interessante online bijeenkomst die u wilt delen? Laat het ons dan weten via info@tzho.nl.

We wensen u een fijn weekend en blijf gezond.

Met vriendelijke groeten,

Team Economie Zoetermeer
Team Ter Zake Het Ondernemershuis
 
Disclaimer: Alle pagina’s in deze nieuwsbrief zijn met grote zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks kan Ter Zake Het Ondernemershuis geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor enige directe of indirecte schade die het gevolg is van feitelijke onjuistheden in de geboden informatie respectievelijk anderszins het gevolg is van het gebruik of de onmogelijkheid van gebruik van de aangeboden informatie.
 
 

Meld u nu aan voor de Coronavirus update met maatregelen voor ondernemers!

Ja, ik meld mij aan

Heeft u acute financiële problemen? Laat het de gemeente Zoetermeer weten. U kunt de gemeente bereiken op

14 079 toets 3.  Bel gerust!

Er is een team dat direct uw vraag kan beantwoorden of u wegwijs kan maken naar de juiste instanties.

Mailen kan ook naar: info@tzho.nl
Ter Zake Het Ondernemershuis aan de Markt 3 is tot nader order gesloten
   
 

Tozo 2.0

Het kabinet verlengt de versoepelde regeling om zelfstandig ondernemers waaronder zzp’ers te ondersteunen, zodat zij een vergrote kans hebben om hun bedrijf te kunnen voort-zetten. Zelfstandigen kunnen bij hun gemeente aanvullende inkomens ondersteuning krijgen voor levens onderhoud. Deze vult tot 1 oktober 2020 het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet te worden terugbetaald. De verlengde regeling bevat een partnerinkomens toets.
Ondersteuning blijft ook mogelijk in de vorm van een lening voor bedrijfskapitaal (maximaal €10.157), tegen een verlaagd rentepercentage.

Direct naar meest relevante informtie over de Tozo-regeling:

De gemeente Zoetermeer voert de Tozo-tegeling uit voor ondernemers gevestigd in Zoetermeer.

- www.zoetermeer.nl/tozo;
Doe hier de Tozo-check;
Meestgestelde vragen over Tozo.


Bij vragen kunt u met de gemeente Zoetermeer bellen via 14 079.
 
In Zoetermeer is aanvragen Tozo 2 mogelijk met ingang van 11 juni.

De einddatum van de regeling is 1 oktober 2020.
 
Hoort uw onderneming bij die sectoren die het meest zijn geraakt door de kabinetsmaatregelen rond het coronavirus (COVID-19)? Lijdt u schade door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland? Dan kunt u via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 ontvangen.

Direct naar meest relevante informtie over de TOGS-regeling:

Aanvraag mogelijk m.i.v. 27 maart:

- Aanvragen tegemoetkoming;
- Uitbreiding regeling (30 maart);

Aanvragen tegemoetkoming op basis van 2e uitbreiding regeling kan met ingang van 15 april:

2e Uitbreiding regeling (7 april);
- Overzicht vastgestelde SBI-codes.

- Uitbreiding regeling naar zorgondernemers, zoals praktijken van tandartsen, fysiotherapeuten en thuiszorgwinkels (22 april);

Geregistreerde nevenactiviteiten toegevoegd (29 april);

- Check hier of u in aanmerking komt

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, telefonisch contact :
088 042 25 00 (maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 20:00 uur, zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur).
 
Einddatum regeling: 26 juni 2020
De TOGS wordt opgevolgd door de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL). Zie voor meer informatie het kader TVL. 
 
Digitale TOGS regelhulp
 
De digitale regelhulp helpt u om te bepalen of u in aanmerking komt voor de tegemoetkoming schade COVID-19 van € 4.000. Na het beantwoorden van alle vragen weet u meteen of u in aanmerking komt.

- Doe hier de TOGS- check.
 
MKB-ondernemers in onder meer de horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters krijgen - bovenop de tegemoetkoming loonkosten (NOW) - een belastingvrije tegemoetkoming van het ministerie van EZK om hun vaste materiële kosten te kunnen betalen. In aanmerking komen de getroffen sectoren uit de TOGS-regeling

Direct naar meest relevante informtie over de TVL-regeling:

-Informatie over de TVL van de KvK;
-Informatie over de TVL van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Vragen over de TVL stelt u aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: 088 – 042 25 00
 
Aanvragen kan vanaf 15 juni. De regeling gaat met terugwerkende kracht in op 1 juni en loopt af op 1 oktober 2020.
 
De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.

Direct naar meest relevante informtie over de NOW-regeling:

Aanvraag mogelijk m.i.v. 6 april. De aanvraagperiode loopt t/m/ 31 mei.

- Aanvragen tegemoetkoming;
- Rekenhulp omzetverlies.

Vragen over NOW stelt u aan het UWV: 088 – 898 20 04
 
Einddatum regeling: 5 juni 2020.

NOW 2.0

Een ondernemer die minstens 20% omzetverlies verwacht, kan vanaf 6 juli 2020 een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen bij UWV voor juni, juli en augustus. Hierdoor kunnen bedrijven hun personeel doorbetalen. De verlengde NOW-regeling hanteert dezelfde systematiek van tegemoetkoming, maar de nieuwe regeling bevat ook wijzigingen.
De NOW 2 regeling is aan te vragen vanaf 6 juli en loopt over de maanden juni, juli, augustus en september.
 
Coronacalculator
 
Bereken hoe corona-regelingen uw onderneming helpen.

De coronacalculator geeft u direct inzicht in de relevante steun-regelingen van overheden en financiële instellingen.

- Naar de coronacalculator.
 
KVK Corona regelingencheck
 
Op basis van een paar vragen, krijgt u inzicht in de (fiscale) regelingen die mogelijk op uw bedrijf van toepassing zijn. Het is een snelle check die leidt naar de voor u belangrijkste regelingen. Niet alle regelingen zijn opgenomen en er blijven uitzonderingen.

- Naar de regelingencheck.